De Visserstraat 21B
1964sr Heemskerk
06-25090482
Trudy van Balen
Permanente make-up specialiste
info@huisvandeschoonheid.nl


Voor iedereen die denkt allergisch te zijn voor oog & make-up!
Heeft u hier wel eens bij stil gestaan?
Regelmatig hoor ik van klanten, mijn ogen zijn de laatste tijd zo vaak ontstoken?
Dan begin ik als eerste: Wat voor oog reiniging gebruikt u? Dat is meestal het grootste probleem.
Heel veel mensen gebruiken nog steeds baby olie als oog reiniging, dat gaat een poosje goed maar daarna komen de problemen! Olie is te zwaar voor onze ogen en zorgt vaak voor een dikke vocht rand rond om de ogen.
Hoelang gebruikt u uw mascara? Die is na gebruik maar 6 maanden houdbaar!
Oogschaduw 24 maanden houdbaar.
En uw kwastjes?
klanten staan er vaak niet bij stil......maar zo'n kwastje is een bron van bacillen, huidvet,huidschilvers gemengd met soms niet gelogen.... een 10 jaar lang gebruikte oogschaduw! Dus maakt zo'n klant zich maar nooit meer op want ze denkt dat ze allergisch is voor oog & make-up! U heeft geen 10 kleuren oogschaduw nodig!!! Één keer een goede 100% minerale make-up aan laten meten in de kleuren die werkelijk bij uw huidskleur, ogen, en haar past en een set goed gereedschap kwasten die u zonder problemen uit kunt wassen eens in de maand! Wedden dat u niet allergisch bent!
Ik ga de uitdaging aan!!
Waarom ik liever eerst de reinigingsproducten aan u verkoop
Vaak zijn mijn klanten verbaast als ik haar mijn kostbare crème liever niet wil verkopen. Ik verkoop liever na een behandeling 3 producten voor een optimale reiniging. Je kan de allerduurste crème bij ons kopen maar het zal weinig voor je doen als de huid niet optimaal is gereinigd! Minimaal een keer per week een scrub plus masker aangepast aan het huidtype. Elke dag een drie stappen reiniging...........dan pas kan onze mooie producten het werk doen waar het voor is bedoeld en haal je het optimale resultaat uit je kostbare crème en dat willen wij graag!! Tevreden klanten die zien dat onze producten echt iets voor je kunnen doen!Kringen en wallen....er is wat aan te doen!
De feestdagen zijn inmiddels achter de rug, boom opgeruimd, kerstballen in de berging, alle toeters en bellen weg. Het was gezellig en dat doet een mens goed. Het is alleen wel een aanslag op je uiterlijk al die borrels, diners en dat gefeest. Het laat z’n sporen na. Je staat ’s ochtends op met enorme wallen onder je ogen. Hoe komt dat? Je hebt toch goed geslapen. En die bruingrijze kringen die zich niet (meer) laten camoufleren? Ik ben maar eens in de problematiek van de 'wallen & kringen' gedoken. Een probleem waar veel vrouwen (mannen trouwens ook) mee te kampen hebben.
Wat zijn nu eigenlijk wallen onder je ogen?
Wallen zijn niet anders dan een vochtophoping onder je ogen. Onder je ogen bevindt zich wat vetweefsel en dat heeft de neiging vocht aan te trekken en vast te houden. De vochtophoping zorgt voor een zwelling die vooral in de ochtend goed zichtbaar is. Tijdens het slapen worden afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd via het lymfestelsel. Als je te weinig slaapt kan het lichaam de afvalstoffen niet voldoende afvoeren, waardoor een deel van het vocht onder je ogen blijft zitten. Daardoor zijn de vochtwallen zo goed zichtbaar bij het opstaan. En die bruinachtige verkleuring van de huid onder de ogen die vaak met wallen gepaard gaat en die we wel 'kringen' noemen? Lang heeft men gedacht dat die donkere kleur te wijten was aan pigmentatie van de huid, maar we weten inmiddels dat het een stapeling van ijzer-ionen in de huid is. In de meeste gevallen zijn wallen een kwestie van erfelijkheid en gestel, maar ook de leeftijd speelt een belangrijke rol. Met het voortschrijden van de jaren verslappen de spieren van de oogleden en wordt de vetophoping steeds beter zichtbaar.
Is er een oplossing voor?
Het aanbod oogcrèmes is enorm, maar het is een langdurig proces. Belangrijk is dat je jong start en ook niet meer stopt met smeren. Wil een product echt iets doen dan zou het in ieder geval de volgende sleutelingrediënten moeten bevatten: microsferen van hyaluronzuur voor het verbeteren van de hydratatie, hesperidin, een bioflavonoide die de microcirculatie bevordert en lactoferrine, een ingrediënt dat de ijzer-ionen, bestrijdt. Een ooglidcorrectie is een plastisch chirurgische ingreep en een heel goede methode om van je wallen af te komen, maar wel meteen een drastische. Zo’n beetje het laatste redmiddel.
Maar ook de schoonheidsspecialist kan er wat mee. Er zijn heel goede methoden om wallen te bestrijden. Een simpele lymfedrainage behandeling in het gebied rond de ogen kan al veel helpen. En dan de nieuwste ultrasone behandelmethoden. Ze bieden een soort non-chirurgische facelift waarbij de huid niet wordt aangetast. Zeer geschikt ook voor het behandelen van wallen.
Wat kun je zelf nog doen om je wallen te verminderen/verbeteren?
Roken, stress en slaapgebrek hebben een slechte invloed en zorgen ervoor zorgen dat je sneller wallen zult krijgen Drink veel water zodat vocht en afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd. Zorg voor voldoende mineralen in je voeding. Kalium is bijvoorbeeld erg belangrijk voor een goede vochthuishouding. Vooral groenten en fruit zijn rijk aan kalium. Fruitsoorten als abrikozen, bananen, zwarte bessen, kiwi, pruimen, druiven, kersen en meloen zijn rijk aan kalium. Ook in gedroogde vruchten zit veel kalium. Eet gedroogde abrikozen, rozijnen, vijgen en dadels om de behoefte aan kalium op pijl te houden. Ook noten bevatten veel kalium. Groenten die rijk aan kalium zijn, zijn onder andere spinazie, venkel, champignons, artisjok, broccoli en bieten.
Ada Hoefnagels
Mooi het najaar in met microdermabrasie?
Met zo’n heerlijke nazomer wil je helemaal nog niet denken aan het najaar. Maar het staat echt weer voor de deur. Er zijn behandelingen die je beter niet in de (hoog-)zomerperiode kunt laten doen. Denk aan laser- of IPL behandelingen, maar ook aan microdermabrasie. En waarom dan wel? De huid wordt door dergelijke behandelingen extra gevoelig voor UV-straling en dus pigmentverkleuringen. Het is verstandig met dergelijke behandelingen te wachten tot het einde van de zomer.
Wat is microdermabrasie?
Microdermabrasie is een bijzonder goede, pijnloze behandeling om de huid gladder, zachter en frisser te maken. Met de microdermabrasie techniek zijn fijne rimpels, comedonen (mee-eters), ondiepe littekens (na bijvoorbeeld acne), grove poriën goed te behandelen. Ook de huiddoorbloeding en de productie van collageen en elastine worden op zachte wijze gestimuleerd.
Bij microdermabrasie wordt gebruik gemaakt van een apparaat dat onder vacuüm microkristallen over de huid spuit. Oude en dode huidcellen worden op deze manier weggeslepen. Het apparaat zuigt de huidcellen en microkristallen weer op. Er kan meer of minder druk op het apparaat gezet worden. De behandeling is pijnloos en zacht, verdoving is dan ook niet nodig.
Voor de behandeling wordt de huid goed schoongemaakt. Vervolgens worden de huidcellen met behulp van het apparaat verwijderd. In het ergste geval ziet je huid er na de behandeling wat rood uit, net alsof je te veel in de zon zou hebben gezeten. Dit is na één dag al verdwenen. Over het algemeen voelt de huid na de behandeling fris en zacht aan. Aan het einde van de behandeling wordt meestal een voedend masker toegepast, gevolgd door een aangepaste dagverzorging. De microdermabrasie behandeling zelf duurt 30 tot 45 minuten.
Hoeveel behandelingen?
Tijdens een intakegesprek bepaalt de schoonheidsspecialiste de duur en de sterkte van de behandelingen. Iemand die uitsluitend last heeft van een doffe huid en fijne lijntjes zal aan een paar behandelingen genoeg hebben. Probleemhuiden hebben soms wel 10 of meer beurten nodig om zichtbaar resultaat te hebben. Om de twee weken onderga je een nieuwe behandeling. Als het gewenste resultaat bereikt is, wordt het vervolgtraject bekeken. Doordat een laag dode huidcellen is verwijderd, zal ook de opname van crèmes en serums enorm worden verhoogd.
Microdermabrasie is geschikt voor alle huidtypen (ook donkere) en voor elke leeftijd. In tegenstelling tot vele andere cosmetische behandelingen is zwangerschap geen bezwaar. Er zijn echter wel een paar aandoeningen waarbij microdermabrasie niet aan te raden is. Denk aan rosacea, het herpes simplex virus (koortslip), eczeem, couperose of huidkanker.
Ada Hoefnagels
Oma met graten
Een oudere dame had een (eerste) afspraak gemaakt in de salon. Voor een gezichtsbehandeling en “misschien nog een paar extra dingen”, zei ze aan de telefoon. Toen ze er was en in de stoel zat, vertelde ze wat het allerbelangrijkste was waar ze voor kwam: de haren op haar kin. Ze was er nooit zo mee bezig geweest. Tot haar kleindochter van vijf ineens riep “Oma, waarom groeien er eigenlijk allemaal graten uit je kin?”. Kinderen kunnen goed associëren en zijn niet altijd even fijnzinnig, dat mag duidelijk zijn. Een vreselijk confronterende opmerking. Het was duidelijk dat er wat gedaan moest worden. Maar wat?
Zoeken op het internet leverde genoeg informatie op betreffende (over-) beharing en wat je eraan kunt doen. Laserontharen, IPL, harsen. Harsen is een niet-permanente vorm van ontharen. Laseren en IPL zijn meer definitief. Het zijn beiden vormen van licht, maar het grote verschil is dat IPL heel diffuus licht afgeeft, en dat je bij laser een heel gerichte straal hebt. Denk maar aan een discotheek waar een laserstraal heel strak en gericht de ruimte ingaat. Bij IPL heb je meer behandelingen nodig dan bij laser, en bij IPL is de restbeharing ongeveer 20 tot 25%. Bij laser ligt dat rond de 10%.
Wat is laserontharen?
Door ontharen met laser wordt de haarfollikel opgeruimd. Het aantal haarfollikels ligt met je geboorte vast, dus als er één vernietigd is, dan is deze ook echt weg. Maar… niet levenslang, dat is echt een fabel. Haarfollikels bevinden zich in verschillende fasen. De belangrijkste fasen bij ontharen zijn de groei- (of anagene)fase en de rust- (of telogene)fase. De haarfollikels die zich in de groeifase bevinden worden alleen definitief verwijderd. De haarfollikels in de rustfase blijven ongedeerd. Aangezien een groot deel van de haarfollikels zich in de rustfase bevinden, zullen er meerdere behandelingen noodzakelijk zijn om een cosmetisch resultaat te bereiken. Er zijn dus altijd nabehandelingen nodig om het behaalde resultaat te behouden. Voor lichaamsdelen waar het haar snel groeit (gezicht, oksels, bikinilijn) moet er om de vijf tot zes weken behandeld worden. Voor de gebieden waar het haar langzamer groeit (benen, rug en buik) zit er acht tot tien weken tussen elke behandeling.
Wanneer?
Om verstoringen van de huid (pigmentvlekken) te voorkomen mag je de behandelde plekken zes weken vooraf, tussendoor en achteraf niet blootstellen aan de zon. Goed plannen dus. De beste periode om te starten met de behandelingen is vlak na de zomer. Dan heb je vóór de volgende zomer een mooi glad velletje.
Kan iedere schoonheidsspecialiste laserbehandelingen geven?
Laserbehandelingen zijn niet risicoloos. Zorg daarom dat je deze bij een deskundige schoonheidsspecialist met de vereiste specialisatie ondergaat. De gevolgen van een verkeerde behandeling kunnen bijvoorbeeld verbranding zijn, met als resultaat littekenvorming, al of niet met pigmentverkleuringen. Het gaat echter niet om blijvend letsel, maar om tijdelijke verstoringen in de opperhuid.
Ada Hoefnagels
Anti-aging behandelingen zinloos of zinvol?
Een jong, strak, glad en rimpelvrij gezicht willen we allemaal wel. Helaas verouderen we en veroudert de huid mee. Het gevolg is een slapper wordende huid met (meer of minder) rimpels. Een jong gezicht bestaat van binnen uit een goed en stevig bindweefsel. Dit bindweefsel zit barstensvol collageen en elastine. Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er uit. De huid wordt slapper, wat rimpels tot gevolg heeft. Rimpels zijn zowat de eerste zichtbare tekenen van huidveroudering, hoofdzakelijk in het gezicht.
Verschillende soorten rimpels
Er zijn twee verschillende soort rimpels te onderscheiden:
- Uitdrukkingsrimpels, die voorkomen op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen, op de lijn tussen neus en kin (marionetlijnen) en langs de lipranden, en
- Vouwen die het gevolg zijn van huidverslapping, verlies aan veerkracht en stevigheid van de huid. Die leiden tot minder zuivere gezichtscontouren, wallen onder de ogen, de zogenaamde hangwangen en een dubbele kin.
Valt er iets te doen aan rimpels en verslapte huid?
Hoewel een rimpel nooit volledig kan worden uitgewist, kunnen met de juiste behandelingen en verzorgingsproducten bepaalde mechanismen worden vertraagd en andere worden voorkomen.
Je kunt natuurlijk kiezen voor injectables, botox en fillers, bij de cosmetisch arts. Of, ingrijpender, naar de plastisch chirurg gaan voor een esthetische ingreep.
Dergelijke ingrepen kunnen echter nooit een goede verzorging en voeding van de huid vervangen. Een anti-aging behandeling, aangevuld met de juiste verzorgingsproducten thuis, doet wonderen voor je huid. In een anti-aging behandeling ligt de nadruk op het behandelen van rimpels, plaatselijk verslapte en de rijpere huid. Door de combinatie van de juiste (bindweefsel-)massagegrepen en specifieke producten als ampullen en speciale maskers, zal de huid maximaal worden gestimuleerd tot het aanmaken van collageen.
Specifieke anti-aging behandelingen
Een stapje verder gaan de gezichtsbehandelingen waarbij specifieke apparatuur wordt gebruikt om de huidveroudering aan te pakken. Met BDR (Beauty Defect Repair), microdermabrasie, de dermaroller, de DermaShaper, DermaOXY, CryoSpray of Aquabrasie kunnen verslapte huid en rimpels goed worden aangepakt. Vaak worden dergelijke behandelingen in kuurverband uitgevoerd voor een optimaal resultaat. Oriënteer je eens op de mogelijkheden en ga een rimpelloze(r) toekomst tegemoet!
Ada Hoefnagels
Exfoliatie: een glad velletje
Het exfoliëren van de huid is niet anders dan het verdunnen van de huid om de huidconditie te verbeteren. Al sinds mensenheugenis wordt dit gedaan. Cleopatra baadde dagelijks in ezelinnenmelk. Het bevat veel melkzuur en dat heeft een exfoliërende werking op de huid. Het eerste boek over huidverdunning werd in de beginjaren van de vorige eeuw geschreven door Harriet Hubbard Ayer. Zij beschrijft hierin vrij heftige peelings met een minimale hersteltijd van een week. Het toepassen van peelings geldt als huidverjongende behandeling.
Heel mooi om fijne lijntjes, grove poriën en andere oneffenheden te bestrijden.
Het principe 'scrubben' kennen we waarschijnlijk allemaal wel. Een crème met polijstende korreltjes, om de dode huidcellen van de huid te verwijderen. De eerste generaties scrubcrèmes bevatten gemalen abrikozenpitjes of andere fijne korrels.
Het stadium van deze scrubcrèmes zijn we ver voorbij. Er zijn tegenwoordig ook heel andere peelende behandelingen. De producten zijn inmiddels zo geavanceerd dat er bijna geen hersteltijd is, terwijl er toch een goede huidverjonging op gang gebracht wordt.
Verschillende typen peelings
De peelings kunnen verdeeld worden in mechanische, chemische en bio- of kruidenpeelings. Voorbeelden van een mechanische peeling zijn de laserbehandeling, waarbij het bovenste huidlaagje verdampt wordt en de microdermabrasie, letterlijk het afslijpen van de huid. Hierbij wordt een straaltje van microkristallen onder vacuüm op de huid gespoten. Deze straal neemt de bovenste laag huidcellen mee.
Chemische peelings behandelen de huid met een chemische stof die de oppervlakkige huidcellen doet afsterven. Stoffen die hiervoor gebruikt worden zijn o.a. glycol- of salicylzuur (voor een 'zachte' peeling), trichloorazijnzuur (werkt agressiever en brandt de cellen van de opperhuid als het ware weg) en fenol. Dit is de meest agressieve stof die diep in de huid doordringt en bedoeld is om diepere rimpels en felle verkleuringen te verbeteren. Een fenolpeeling moet onder narcose gebeuren (kliniek).
Met een kruidenpeeling wordt de huid behandeld met een product samengesteld uit 'biologische ingrediënten'. Niet alleen bedoeld voor de eigenlijke peeling (een licht etsende stof), maar ze bevatten ook vitamines en regenererende stoffen voor de behandeling van de huid.
Het verkrijgen van een zacht, glad velletje vergt, zeker waar het de middeldiepe en diepe peelings betreft, een professionele aanpak. In de meeste salons worden tegenwoordige meerdere typen peelings gedaan.
Ada Hoefnagels
Voor iedereen die denkt allergisch te zijn voor oog & make-up!
Heeft u hier wel eens bij stil gestaan?
Regelmatig hoor ik van klanten, mijn ogen zijn de laatste tijd zo vaak ontstoken?
Dan begin ik als eerste: Wat voor oog reiniging gebruikt u? Dat is meestal het grootste probleem.
Heel veel mensen gebruiken nog steeds baby olie als oog reiniging, dat gaat een poosje goed maar daarna komen de problemen! Olie is te zwaar voor onze ogen en zorgt vaak voor een dikke vocht rand rond om de ogen.
Hoelang gebruikt u uw mascara? Die is na gebruik maar 6 maanden houdbaar!
Oogschaduw 24 maanden houdbaar.
En uw kwastjes?
klanten staan er vaak niet bij stil......maar zo'n kwastje is een bron van bacillen, huidvet,huidschilvers gemengd met soms niet gelogen.... een 10 jaar lang gebruikte oogschaduw! Dus maakt zo'n klant zich maar nooit meer op want ze denkt dat ze allergisch is voor oog & make-up! U heeft geen 10 kleuren oogschaduw nodig!!! Één keer een goede 100% minerale make-up aan laten meten in de kleuren die werkelijk bij uw huidskleur, ogen, en haar past en een set goed gereedschap kwasten die u zonder problemen uit kunt wassen eens in de maand! Wedden dat u niet allergisch bent!
Ik ga de uitdaging aan!!!
Waarom ik liever eerst de reinigingsproducten aan u verkoop
Vaak zijn mijn klanten verbaast als ik haar mijn kostbare crème liever niet wil verkopen. Ik verkoop liever na een behandeling 3 producten voor een optimale reiniging. Je kan de allerduurste crème bij ons kopen maar het zal weinig voor je doen als de huid niet optimaal is gereinigd! Minimaal een keer per week een scrub plus masker aangepast aan het huidtype. Elke dag een drie stappen reiniging...........dan pas kan onze mooie producten het werk doen waar het voor is bedoeld en haal je het optimale resultaat uit je kostbare crème en dat willen wij graag!! Tevreden klanten die zien dat onze producten echt iets voor je kunnen doen!